Milloin vuokrajohtaja?

 

Vuokrajohtajuus on verrattavissa henkilöstövuokraukseen. Kokenut ammattilainen sopii tilanteisiin, joissa yrityksellä on resursseissa vajetta tai tarvitaan ulkopuolista näkemystä. Projektit on yleensä määräaikaisia ja vuokrajohtaja toimii sen vetäjänä. Seuraavaksi muutama case omista toimeksiannoista.

 

Ensimmäinen case on noin 2 MEUR liikevaihdon yrityksestä, jossa uuden liiketoiminnan kartoittamiseen tarvittiin apua. Yritys myy suoraan tuotteita yritysasiakkaille ja tarkoituksena oli kasvutavoitteiden saavuttamiseksi laajentaa toimintaa palveluliiketoiminnan puolelle.

 

Mainosalan yritys, jonka liikevaihto on noin 5 MEUR, tarvitsi apua liiketoiminnan kasvattamiseksi. Toimitusjohtaja/yrittäjä halusi viedä yrityksen seuraavalle kasvu-uralle. Hän totesi, että oma ammattitaito ei enää siihen riitä. Lisäksi 16 vuotta yrittäjänä toimineena hän halusi myös lisää vapaa-aikaa. Tehtäväni oli tehostaa yrityksen eri toimintoja sekä sisäisiä prosesseja.

 

Startup yritys oli avaamassa verkkokauppaa. Toiminnan käynnistämiseksi tarvittiin kokeneen ammattilaisen myynnin ja markkinoinnin osaamista. Myöhemmin myös uuden liiketoiminnan kartoittamisessa hyödynnettiin vuokrajohtajuutta.

 

Tekes tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille erittäin hyviä rahoitusmalleja mm. kansainvälistymiseen, joka osaltaan parantaa yrityksen mahdollisuuksia vuokrata ammattilaisia.

 

Vuokrajohtajan etuna rekrytointiin verrattuna on se, että resurssi on heti käytettävissä ja sopimus on aina määräaikainen ilman sivukuluja tai lomia. Verrattuna konsulttiin vuokrajohtaja on operatiivinen toteuttaja, joka toimii osana organisaatiota.

 

Olipa haasteesi pieni tai suuri, niin ratkaisemme sen yhdessä.

 

Marko Pajula